Oradour-sur-Glane, Frankrijk.

Oradour-sur-Glane, Frankrijk.

Oradour-sur-Glane. Verwoest in juni 1944 en vanaf die dag een stil monument.

Arras, Frankrijk

Arras, Frankrijk

Arras was een belangrijk punt in de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog. Onderzoek naar een film over de Maginot-linie.

Battlefieldtour 2012

Battlefieldtour 2012

Image of the battlefieldtour Arnhem 2012. Col. John Waddy explaining the chaos in the Johannahoeve Woods.

Enka-fabrieken Ede

Enka-fabrieken Ede

Film over de opkomst en de ondergang van de Enka-fabrieken in Ede.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Elf Riessense jongs

In 1973/1974 won Excelsior 31 D1 de Twente Cup, georganiseerd door de toenmalige Twentse Voetbalbond TVB. Het clubje uit Rijssen won het gehele tournooi, afgetekend en met ruime cijfers. In deze documentaire kijken we met de spelers van toen terug. Wat maakt een elftal goed, waarom is niemand echt doorgebroken en wat doen de oude mannen nu ?

 

 

excelsior d1 1973 10 schoongemaakt 1

Van links naar rechts (staand): Gerard Nieuwenhuis, Henk Smit (leider en verzorger), Herman Rolleman, Jan Sandeman, Gerrit Smit, Johan Smit (leider) Nico Schippers en Henk Vrugteveen.

Van links naar rechts gehurkt: Henk Bouwhuis, Johan Nijzink, Gertjan Rozendom, Adje Rozendom en Bert te Berge. Om onverklaarbare reden niet afgebeeld: Henk ter Avest.

 

 De film is geprogrammeerd in 2016: 16 mei om precies te zijn. Het wordt een ingekorte, bewerkte versie met nieuw, recent verkregen materiaal. Bij eerdere vertoningen typisch Rijssense complimenten ontvangen zoals "mooi, ne keer wat aans" en " ik hep mie nit verveeld". Veel beter wordt het niet !